Já to taky nechápu. :-)
Před nějakou dobou se tu rozšířilo takové demagogické přesvědčení, že soutok je nejlepší hrad, který vždy vyhrává, tudíž kazí hru a bude nejlepší ho bojkotovat.
Ve skutečnosti je to samozřejmě nesmysl, protože výběr hradu je ta úplně poslední věc, která rozhoduje o výsledku hry. I když má soutok některé vlastnosti, které ostatní hrady nemají, dá se s ním normálně hrát.
Nejvíce mě tento bojkot zaráží u hráčů, kteří podle mě tyto vlastnosti soutoku ani neznají, takže se nejedná o jejich vlastní názor ale o napodobování kolegů, kteří této hře rozumějí více. :-)
Typický scénář: Lamka někde slyšela, že Fénix je nej, protože má dvojnásobný přírůstek, a že někteří top hráči soutok bojkotují, tak se do toho hned taky zapojila, aby ostatním ukázala, jak má hru v malíčku...
trocha historie:
Ještě na podzim 2008 Tato mánie neexistovala, hráči si vybírali hrad podle nálady a chutě.
Já osobně jsem si soutok na hru nikdy nebral a ostatním jsem z legrace tvrdil, že by proti mě neměli šanci :-)
Tím nechci říct, že by ostatní začali kopírovat mě, ale postupem času začali poražení soupeři soutoku svádět svoji prohru na výběr hradu (poražený egoista svede svoji prohru na cokoliv, žejo gaborne? :D) a znechucení vítězové za soutok raději přestali hrát.
Tolik smutná pohádka o diskriminaci confluxu.
Smutná proto, že je to zbytečné omezování této krásné hry.